Очаква се кандидатурата да резонира много добре с гласоподавателите от работническата класа

Издигането на кандидатурата на Джей Ди Ванс за вицепрезидент на САЩ най-вероятно е стратегическо решение на Републиканската партия. 

Личната история на Ванс - на човек, дошъл от бедно семейство и издигнал се до кандидат за вицепрезидент, се очаква да резонира много добре с гласоподавателите от работническата класа, въпреки факта, че при тях обикновено демократите са по-силни и Байдън разчита на това. Но засега пътят на 46-ия американски президент обратно към Белия дом минава през сигурна победа в три щата – Уисконсин, Мичигън и Пенсилвания, чиито жители традиционно гласуват за Демократическата партия.

САЩ са получили информация за евентуален ирански заговор за убийството на Тръмп

През 2016 г. обаче Тръмп успя да спечели вота там с по-малко от 80 000 гласа и така стана президент. През 2020 г. Байдън отново си върна влиянието. Сега единственият вариант за Тръмп е да задържи тази т. нар. „синя стена”, което може да се окаже трудно поради стратегическия му избор на вицепрезидент. Джей Ди Ванс е известен критик на американската помощ за Украйна. Сега изглежда, че той е избран за наследник на движението Make America Great Again.

Репортер: Ясен Дараков

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase