Вижте какво разказа той пред Юлиян Стоянов за работата си, в която няма място за грешки

Седмица след опита за покушение срещу бившия президент Доналд Тръмп тайните служби са подложени на интензивни проверки. След шока последваха обвинения към американското разузнаване заради серията от пропуски в сигурността. За тайните служби на Съединените щати се говори много, но се знае малко. Какво е да защитаваш най-високопоставените световни лидери? За високите изисквания на работата, в която няма място за грешки - Юлиян Стоянов разговаря с агент Бари Донадио.

Агент Бари Донадио работи в тайните служби 10 години. Отговаря за сигурността на президентите Джордж Буш- младши и Барак Обама. След първия мандат на Обама напуска тайните служби и започва да пише книги. В момента той е в Милуоки на Конгреса на Републиканската партия като делегат от Мериленд. Само седмица след атентата срещу бившия президент и настоящ кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп.

Опитът за покушение срещу Тръмп: Допуснаха ли грешки агентите на "Сикрет сървис"

"Не го гледах на живо, но получих съобщение от един мой приятел от Републиканската партия, с когото съм много близък. Написа ми: "Нещо се случва по време на речта на Тръмп". Първоначално дори не разбрах за какво става въпрос. Веднага включих телевизора и видях какво се случва. Казах си само: "О, Боже". Постоянно превъртах този момент назад и не можех да повярвам", заяви Донадио. 

И допълва: "Всичко се случи толкова бързо и какъвто и да си тези - моменти променят живота ти. Първоначално чух 3 или 4 изстрела и само за няколко секунди офицерите бяха върху бившия президент докато продължаваха да валят изстрели. Това изисква да си определен калибър човек, за да си на тази длъжност. Въпреки че има жертва, аз съм горд от начина, по който се справиха. Благодарение на служителите Тръмп е жив. Вчера го видях на живо на сцената в Милуоки и изглеждаше, все едно всичко това не му се беше случило", категоричен е той. 

Цялото интервю гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase