На видео от охранителни камери се вижда как той я рита и удря с юмруци в главата

Двама непълнолетни са задържани за побой на 56-годишна жена в Перник. Това съобщи регионалният говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник Венцислав Алексов, цитиран от кореспондента на БТА Милен Миланов. На видео от охранителни камери се вижда как той я рита в главата.

Сигнал по случая е подаден вчера в полицията от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. По данни на медиците в лечебното заведение е постъпила жена, която е с фрактура на лицево-челюстна кост, най-вероятно предизвикана от побой.

„Ще те убия и няма да те лежа, недосегаем съм”: Шофьор преби друг на кръстовище в София

Предприети са незабавни действия по изясняване на случая от криминалисти от ОД на МВР и Второ районно управление. Установено е, че инцидентът е възникнал в ранните часове на вчерашния ден пред денонощен търговски обект в пернишкия квартал „Изток“.

Районна прокуратура – Перник повдигна обвинение на единия младеж, който е 17-годишен. Той нападнал жената в понеделник на ул. „Юрий Гагарин“. Извършителят ѝ нанесъл удари с юмруци в областта на лицето и главата, както и ритници с крака в областта на тялото и главата. На пострадалата е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюст и в разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Престъпното деяние е извършено по хулигански подбуди, сочат от прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство. Обвиняемият е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да му бъде поискана мярка за неотклонение „задържане под стража“. Законът предвижда лишаване от свобода до шест години за извършителите на деянието. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase