Открити са 436 кг хероин, разпределени в 434 пакета

Рекордно количество наркотици заловиха в Бургас. Това посочи окръжният прокурор Георги Чинев на брифинг. Открити са 436 кг хероин, разпределени в 434 пакета. Стойността на високорисковата дрога по пазарни цени полицията оценява на около 70 млн. лв.

„Тук става въпрос за трафик на хероин по т. нар. „кавказки път”, отбеляза Стефан Бакалов, който е началник отдел „Борба с наркотрафика” в Централно митническо управление.

Хванаха кокаин за близо 800 000 лв. на „Капитан Андреево“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

„В началото на юли на едно от бургаските пристанища пристигна товарно ремарке с казахстанска регистрация по направление Киргизстан-Батуми-Бургас-Александруполи. То по документи превозваше четири машини за полагане на кабели. След необичайно дълъг престой дошъл влекач в казахстански шофьор”, разказа началникът на сектор „Борба с наркотрафика” в Митница Бургас Иван Соколов. Ремаркето на камиона било селектирано за проверка на рентген. В плексигласови кутии митничарите открили пакетите с наркотици. Ремаркето пристигнало на ферибот от Грузия.

Целта на контрабандата не е била стоката да се продаде у нас, а да продължи към Гърция, уточни наблюдаващият прокурор Андрей Червеняков. По случая няма задържани, няма и лица, които да са съпричастни към извършеното престъпление. Законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, както и парична санкция в размер на от 200 хиляди до 300 000 лв.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase