Тим Уолц официално прие номинацията си за кандидат за вицепрезидент на Демократическата партия

Тим Уолц официално прие номинацията си за кандидат за вицепрезидент на Демократическата партия. Това се случи на третия ден от конгреса на демократите в Чикаго. След Барак Обама, още един американски президент изрази подкрепата си за Камала Харис на конференцията. В речта си пред делегатите, Бил Клинтън почете делото на Джо Байдън и призова хората да гласуват за Харис.

Кенеди-младши обмисля да се оттегли от президентската надпревара и да подкрепи Тръмп

По-рано, това направи и съпругата му - Хилъри, която беше опонент на Доналд Тръмп на изборите през 2016-та. Силно впечатление направи появата на Стиви Уондър и Опра Уинфри, както и музикалното изпълнение на Джон Леджънд на сцената на партийния конгрес. 

Камала Харис ще проведе два дебата с Тръмп

„През 2024 г. изборът е доста ясен, струва ми се. Камала Харис за хората. И другият човек, който доказа, че важното за него е „аз, себе си, мен”. Знам кого харесвам повече за нашата страна. Когато беше млада, Харис работеше във верига за бързо хранене, поздравяваше всеки човек с 24-каратова усмивка и казваше „Как мога да ви помогна?“ Сега тя е на върха на властта и все още пита „Как мога да ти помогна?“ Ще бъда толкова щастлив, когато тя наистина влезе в Белия дом като президент”, коментира Бил Клинтън, президент (20 януари 1993 г. – 20 януари 2001 г.).

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase