Авторът на произведението иска да му подари копие

Мъж беше арестуван при опит за обир, след като бил хванат да чете книга на местопрестъплението в Италия, предава „Би Би Си”.

38-годишният извършител е нахлул през балкона в чужд апартамент в квартал Прати в италианската столица. Той се разсеял и не успял да осъществи кражбата, тъй като взел книга, свързана с Омировата „Илиада” от нощното шкафче в жилището и започнал да я чете.

Мъж обра жилище в София, докато собственичката е вътре

Спекулира се, че 71-годишният собственик на жилището се събудил и се изправил лице в лице с крадеца, който бил погълнат от книгата.

След като бил заловен неподготвен, предполагаемият крадец се опитал да избяга бързо, като излязъл през същия балкон, през който се и промъкнал, но бил арестуван малко след това.

Твърди се, че мъжът е казал на полицията, че се е качил на сградата, за да посети човек, когото познава. „Мислех, че съм попаднал в пансион със закуска, видях книгата и започнах да я чета“, обяснява задържаният.

"Дръжте крадеца": Задигнаха 30 000 лева от дома на семейство, докато то спяло

Новината за неуспешната кражба привлече вниманието на автора на книгата, който сподели пред местните медии, че иска да изпрати копие на мъжа, за да може да „довърши“ четенето си.

„Бих искал да намеря човека, хванат на местопрестъплението, и да му дам книгата, защото той ще бъде арестуван по средата на четенето ѝ. Бих искал да може да я довърши. Това е сюрреалистична история, но и пълна с човечност”, казва авторът Джовани Нучи.

Съобщава се, че крадецът е притежавал чанта със скъпи дрехи, за които се твърди, че са откраднати от друга къща по-рано същата вечер.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: "Би Би Си"