Има задържани

В няколко области в страната в ход е специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, ограничаване разпространението на наркотични вещества и битовата престъпност. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа полиция”, „Криминална полиция”, както и екипи на жандармерията. 

Област Враца

Във Врачанско осъмнаха под полицейска блокада. При специализирана операция тази сутрин беше задържан 20-годишен мъж в Бяла Слатина.

Под един от прозорците му униформените са открили 9 опаковки с различни наркотични вещества. Според разследващите и чрез дрога може да се осъществява търговия с вот.

Област Сливен

Трима арестувани при специализирана полицейска операция и в град Твърдица. На входовете на града има постове на жандармерията. Акцията е насочена към проверки за предоставяне на дървесина за огрев срещу гласуване. Към този момент са открити над 35 кубика дърва без документи.

„Изясняваме дали не се касае за една позната схема - предоставяне на дърва за огрев срещу гласуване. Това може да е както с активните действия на някои лица или пасивна реакция от тяхна страна. Другите схеми, по които работим, са опрощаване на дългове от лихви или версии срещу глас”, обясни ст. комисар Димитър Кикьов от ОДМВР-Сливен.

Област Варна

15 души са арестувани във Варненско. Акцията е започнала малко след полунощ в „Аспарухово”.

„Имаме сигнали за влияние на вота чрез опрощаване на дългове, предоставяне на дърва за огрев и други такива действия”, обясни комисар Димитър Луков, началник на „Охранителна полиция” в ОДМВР – Варна.

Единият задържан е в ареста за разпространение на наркотици и съпричастност към действия, нарушаващи изборните права на гражданите, обясни още комисар Луков.

Област Бургас

В Карнобат мъж е задържан, след като у него са открити голям брой чужди лични карти. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Виктория Гетова