Идеите им за провеждане на референдуми включват няколко въпроса

Кандидат-депутатът от „Възраждане“ Цвета Рангелова представи стратегията и идеите на партията. „Очакванията, към които са насочени и усилията ни в кампанията, са основно да събудим българските граждани. Надяваме се и искаме да има по-висока избирателна активност, за да може да получим по-голямо представителство в следващия парламент. Да осъществим политиките, които сме поели като ангажимент към нашите избиратели“, посочи Рангелова в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.  

„Единственият ни партньор е българският народ. Политиките, които сме поели като ангажимент и сме писали с тях, ще ги поставим на масата за преговори“, допълни Рангелова. По думите ѝ, за темите, по които има разминавания с партиите, от „Възраждане“ ще искат референдум, за да може суверенът да каже какво иска да се случи. „С ГЕРБ-СДС и ДПС няма да разговаряме“, каза тя.

Атанасов: Имаме реалистичен план, не е блъф. Готови сме да направим компромис

Идеите на „Възраждане“ за провеждане на референдуми включват въпросите за влизането ни в еврозоната, премахването на базите на НАТО у нас, вдигане на санкциите срещу Русия и преустановяване на помощите - военна и финансова, за Украйна. „Смятам, че е справедливо да знаем какво мислят всички български избиратели по тези въпроси. Това са разделителните линии не само между политическите партии, но и сред обществото“, уточни кандидатът за депутат.

Позицията на „Възраждане“ относно казусите в съдебната система Рангелова определи като „ясна отдавна“. „Настоящият Висш съдебен съвет, който е с отдавна изтекъл мандат, ням моралното право да провежда избор на нов главен прокурор. Още повече - доколко той е летимен, след като има една-единствена кандидатура на човек, разследван по касателство с аферата „Осемте джуджета“, каза още Рангелова. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Камена Георгиева