Какво мислят хората за политиката, липсата на редовни правителства и скока на цените

В деня за размисъл излизаме извън пределите на големия град, за да чуем мнението на гласоподавателите от малките населени места за политиката, липсата на редовни правителства през последните години и скока на цените.

Деня за размисъл Рушет и Ахмед посрещат с чаша кафе. Разказват, че в родното им село Бойно няма промяна, въпреки че ще ходят да гласуват за седми път. „Това, което беше 2 лв., сега е станало 3,50. Така да направят, че хората да живеят по-добре”, иска Рушет. Песимисти са и малкото търговци в града. „Трябва да се изчистят всички 240 в парламента. 3-4 партии не могат да направят една коалиция”, споделя мнението си продавач на скара в селото.

Как протече подготовката на секциите у нас в деня за размисъл (ОБЗОР)

Политиката в съседното Млечино бистрят на партия белот. Част от жителите там са песимисти, че след утрешния ден ще видят нещо различно на политическата сцена. И докато избирателите размишляват, Районната избирателна комисия в Кърджали регистрира необичайно явление за областта – нарастващ брой жалби от началото на кампанията. „Жалбите са нехарактерно завишени - около 30 броя към днешна дата. Те са предимно за агитационни материали, поставени от две различни формации”, обясни Беркант Барзат от РИК Кърджали.

Над 250 000 души в областта ще могат да упражнят правото си на глас в повече от 400 секции.