Момчето попаднало под волтова дъга

 

14-годишно момче е с тежки изгаряния след опасно селфи. Тийнейджърът от Пловдив се покатерил на влак, за да се снима и попаднал под волтова дъга. Инцидентът е станал на жп гара Филипово в Пловдив във вторник около 16.30 часа. 

Още по темата

 

На гарата е имало 12 деца, а на жп линиите е имало цистерна. Три от децата решават да се покатерят върху нея, за да си направят селфи. Успява само момчето. В момента, в който се изправя, го удря волтова дъга. За късмет точно в това време наблизо е служител на гарата, който се втурва да го спасява. 

 

Три дни по-късно на гарата все още могат да се намерят остатъци от изгорените дрехи на 14-годишното момче. Гледката не е лека за Дончо Терзийски, който във злополучния вторник държал момчето в ръцете си. Малко преди това чул детски викове и видял дим. Секунди по-рано през тялото на детето са преминали 25 000 волта

 

Само късмет спасило другите две момичета, които също искали да се покатерят на цистерната. Въпреки табелите и оградата, всеки ден деца идват да играят и да се снимат на гарата. От ръководството заявиха, че правят всякакви усилия да гонят децата, но напразно. Без жива охрана това нямало как да стане. 

 

В момента се разчита само на табелите, които не спират 14-годишното момче и приятелите му. Детето е настанено в пловдивската болница „Свети Георги”. От вторник лекарите се борят за живота му. То е в термичен шок, с 55% изгаряния и не помни нищо от случилото се.