Инцидентът стана на срещата "Пирин" и "Ботев - Пловдив" в Благоевград

Безредици по време на футболен мач в Благоевград завършиха с арест на общински съветник. Задържането е станало на срещата „Пирин” и „Ботев - Пловдив”, снощи. За няколко часа, зад решетките отиде общинският съветник от Гражданско сдружение „ЕКИП” Кирил Ваклинов.

До сблъсъците се стига във второто полувреме. Запален огън в сектора с най-отявлените фенове на „Пирин” кара полицаите да влязат и да въдворят ред. Следва сблъсък. Основни герои в него са полицаи и общинският съветник от Благоевград Кирил Ваклинов.

По темата

„Полицията влезе в сектора, почна да дърпа дете на мой приятел. Марио колев се казва детенцето на 12 години. То беше с мене през целия ден , 6 часа, аз съм изключително близък с това семейство. И аз станах и се намесих казвайки на полицая да остави детето на мира”, каза общинския съветник Кирил Ваклинов.

Според полицията детето е запалило огъня, а Ваклинов е ударил един от униформените в корема и го е наръгал. Затова общинският съветник бил изведен с белезници. Версията на общинския съветник и неговите приятели, обаче е друга.

„Аз получавам блъскане в гърба и паднах на земята между седалките. Изправих се след това падане. Честно ви казвам аз не си спомням в суматохата какво се случи, но пак се озовах на земята в рамките на около секунда-две”, разказа общинският съветник Кирил Ваклинов.

„Такава гавра и такова нещо не съм преживявал много отдавна. Полицай си позволи да влезе в сектора с привърженици, в който бяхме ние, да удари и да стисне за гушата дете на 12 години”, разказва възмутен Христо Кючуков, приятел на Кирил Ваклинов.

Очаква се прокуратурата в Благоевград да повдигне обвинение но общинския съветник за причинена телесна повреда на длъжностно лице.

Репортер: Екатерина Николова