Футболист я изрита извън терена...

Сова издъхна след ритник в главата от футболист в Колумбия. Инцидентът предизвика сериозен скандал, а за извършителят на убийството Луис Морено се готвят тежки санкции.

Самият той се извини за постъпката си, но заяви, че силно негативното отношение към него е нечестно.
 
Драмата на грабливата птица вече обиколи всички световни медии. Кадрите от случката се въртят постоянно по редица колумбийски канали.

Совата е уцелена с топка по време на срещата между "Атлетико Хуниор" и "Перейра" при резултат 2:1 в края на двубоя.

Реферът спира играта. Видимо изнервен от загубата на време и от негативния развой на срещата, панамският защитник на гостите Луис Морено изритва птицата извън терена. Хората по трибуните започват да скандират "Убиец".

В крайна сметка се оказва, че шутът на Морено наистина е довършил совата, която издъхва във ветеринарна болница малко по-късно.   

"Футболистът трябва да бъде наказан за този болезнен и ужасен акт на нетолерантност", заяви президентът на местната футболна федерация Рамон Хесурум.

"Моето семейство е много обезпокоено от това, което се случи, още повече, че цялата страна е срещу мен, а аз мисля, че това не е честно. Съжалявам за случилото се и си извинявам на цялата страна, но вярвам, че е време да оставим този случай в миналото. Няма какво повече да кажа", заяви за медиите футболистът Луис Морено.

Снимка: БГНЕС