Убитата британка Дженифър Милс Уесли е търсила помощ минути преди атаката. Тя влязла в офисите на агенция в търговския център и казала на охраната, че непознат мъж я преследва. Служителите изгонили Валентинов и решили, че той е напуснал района. Тогава жената си тръгнала от офиса и влязла в китайския супермаркет. Там българинът я нападнал и убил, без да каже дума.

28-годишният българин Деян Валентинов, който обезглави британска туристка на испанския остров Тенерифе, остава в ареста. Съдът отказа да го пусне под гаранция.

Британските медии пишат, че убитата британка Дженифър Милс Уесли е търсила помощ минути преди атаката. Тя влязла в офисите на агенция за набиране на персонал в търговския център и казала на охраната, че непознат мъж я преследва. Служителите изгонили Валентинов и решили, че той е напуснал района.

Тогава жената си тръгнала от офиса и влязла в китайския супермаркет. Там българинът я нападнал и убил, без да каже дума. Пазач успял да догони Валентинов и с помощта на колегите си да го събори на земята, където бил държан до идването на полицията.

Загиналата Милс Уесли е баба на пет деца. Тя се пенсионирала наскоро и често пътувала до остров Тенерифе и Франция, за да се види с дъщерите си.

Местен вестник съобщи, че до неотдавна Деян Валентинов се е лекувал в психиатричното отделение на болницата, тъй като и преди се е държал агресивно.