Редица домакинства от столичния квартал \"Малашевци\" вече няколко години страдат от липсата на нормално течаща вода...

Редица домакинства от столичния квартал \"Малашевци\" вече няколко години страдат от липсата на нормално течаща вода.

 

Сашо Миланов е пенсионер и от 63 години живее в квартала в столицата. Той и съседите му от улица \"Лавандула\" вече 5 години трябва да се справят без нормално течаща вода, като основният проблем е липсата на достатъчно налягане.

 

Домакинската работа също е почти невъзможна. За Мария прането се е превърнало в ежедневна борба. Въпреки некачествената услуга, жителите на улицата редовно получават сметките си за вода. Казват, че не виждат смисъл да ги плащат.

 

На 30 юни тази година Сашо получава писмо от \"Софийска вода\", в което пише че ще бъде съден, ако незабавно не заплати задълженията си в размер на 374.26 лв. Такива писма са получили и неговите съседи.

 

Сашо е намерил временно решение на проблема. Изградил е система, с която изпомпва чрез машина водата от кладенец, но за съжаление тя не винаги работи.

 

Жителите на \"Малашевци\" са подали множество жалби към различни институции. От ХЕИ ги уверяват, че водата на улица \"Лавандула\" е годна за пиене.

 

Получават и отговор от \"Софийска вода\", че са включени в инвестиционен проект, който е предвиден за 2012-2013 година. Оттам обаче увериха, че това ще се случи по-рано.

 

С това обещание близо 5-годишният проблем на живущите на улица \"Лавандула\" се очаква да бъде решен наесен.