Камериерката, която го обвини в сексуално насилие, е завела гражданско дело срещу него...

Отново проблеми за бившия шеф на Международния валутен фонд. Камериерката, която обвини Доминик Строс-Кан в сексуално насилие, е завела гражданско дело срещу него. В иска, подаден в Ню Йорк, жената твърди, че е била унизена и малтретирана, което я е лишило от достойнството й.

 

В документите, камериерката Нафусато Диало твърди, че бившият шеф на Фонда брутално, преднамерено и насилствено е извършил сексуално посегателство върху нея.

 

Това я лишило от достойнството й като жена, се казва още в иска. В него се допълва, че Строс-Кан я е наранил по рамото, разкъсал е бельото й, а след това я е дърпал за косата. Адвокатите на Доминик Строс-Кан заявиха, че гражданското дело няма никакви правни основания и обявиха, че са готови да оборят иска.

 

По думите им сексуалният контакт между двамата е бил доброволен, а камериерката има финансови мотиви да повдигне обвиненията. По наказателното дело 65-годишният Доминик Строс-Кан вече пледира невинен по всички обвинения и беше освободен под гаранция. Той трябва да се яви пред съда отново на 23 август.

 

Преди инцидента в хотелската стая в Ню Йорк, подалият оставка шеф на Международния валутен фонд беше един от най-вероятните кандидати за президент на Франция на изборите през 2012 година, припомнят световните медии.