Историята разказана в \"Кецове\" е по действителен случай...

Добра новина за ценителите на седмото изкуство - още един български филм тръгва на голям екран у нас тази седмица.

Режисьорският дебют на Иван Владимиров и Валери Йорданов носи заглавието \"Кецове\" и специално за българската премиера, световноизвестната актриса Джералдин Чаплин изпрати видеопослание към българските зрители.

\"Кецове\" вече има завидна биография зад гърба си – бе селектиран в официалната програма на Московския кинофестивал, където спечели две награди, филмът беше селектиран и в състезателната програма на фестивала в Карлови вари.

Историята разказана в \"Кецове\" е по действителен случай, а прототипи на главните герои са шестима младежи, които днес са на възраст между 45 и 47 години. Трима от тях се радват на стабилни семейства и професии, двама само на професиите си, а третият щеше да е на 37.

В началото на лятото шестима младежи решават да зарежат напрежението и проблемите в големия град и се отправят към едно от последните незастроени местенца по българското Черноморие. Сред девствени пясъци и огнени залези те намират нови приятелства, любов и независимост.

Кое провокира вниманието на Джералдин Чаплин, така че тя да обещае да носи кецове до края на дните си, или поне докато филмът получи полагащите му се отличия  - \"Цялото жури обожава този филм, той е необикновен и възхитителен. Вижте, дори и аз съм с кецове - нося ги, защото го харесвам. Нима мислите, че обикновено слагам кецове под тази прекрасна вечерна рокля? Така реших да покажа своето отношение към великолепния филм. Много искахме да го отличим, но организаторите не разрешиха да дадем още една награда - за съжаление те са само пет. Трябваше да спазим определен баланс при призовете. Затова аз ще бъда с кецове, докато филмът получи това, което заслужава\". Това заяви самата Джералдин Чаплин.

В главните роли ще видим: Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов, Иво Аръков и Ина Николова, както и със специалното участие на Мариян Вълев, Яна Титова, Ива Гочева, Стефан Мавродиев.

Част от снимките са правени на едно от най енигматичните места по българското Черноморие – Карадере.

\"Кецове\" тръгва на голям екран този петък.