Конкурсът ще продължи до 30 ноември, когато ще бъде обявен окончателният победител...

Снимка на български студент беше обявена за \"Снимка на месеца\" от авторитетното списание National Geographic. Фотографията беше избрана между стотици други от цял свят.

Антони Георгиев е на 24 години. Роден е в София, но в момента следва във Великобритания. За наградата на National Geographic разбира съвсем случайно от приятел.

Снимката е направена на бургаските солници, където се събират местни хора и туристи, за да използват естествения санаториум под открито небе. Солниците са много интересно място. Водата в тях е червена поради повишеното съдържание на натрий и магнезий. А белите купчини сол са в много интересен контраст с черните хора, разказва Антони.

Той е учил тънкостите на фотографията в домашна обстановка - от филми, книги и интернет сайтове. Според него, важното за един добър фотограф е не само да снима, но и да чете книги – не непременно фотографски. Изучава живота в дълбочина и вярва, че снимките са отражение на откритията му. Въпреки успеха си обаче все още не се възприема като професионален фотограф.

Конкурсът на списанието ще продължи до 30 ноември, когато ще бъде обявен окончателният победител.

Пожелаваме на Антони успех.