Днес близки, приятели и почитатели се прощават с големия актьор в Народния театър \"Иван Вазов\"...

Преди два дни ни напусна великият български актьор Коста Цонев. Днес близки, приятели и почитатели се прощават с него на поклонение, което започна в 10.00 часа в Народния театър \"Иван Вазов\". То ще продължи до 13.00 часа.

 

Сред хората, дошли да си вземат последно сбогом, са министърът на културата Вежди Рашидов, режисьорът Хачо Бояджиев, поетът Стефан Цанев и съпругата му - актрисата Доротея Тончева.

 

Пред камерата на \"На кафе\" Хачо Бояджиев сподели, че Коста Цонев за него е бил незаменим приятел, добър човек и голям актьор.

 

\"Коста Цонев остави една много голяма пъртина за младите, талантливи хора. За да говорим за голямо българско изкуство, някой трябва да поправя пътя пред тях. Коста беше един от булдозерите, който правеше този път и това го знаехме всички. Лично за мен си отиде един много близък приятел. До последно Коста милееше за българския театър\", каза Вежди Рашидов.

 

В студиото на предаването гостуваха двама от най-близките му приятели – певицата Камелия Тодорова и актьорът Светослав Пеев. Актьорът описа като голяма своя радост това да се снима с Коста Цонев във филмите \"Дон Кихот\" и \"Баща ми бояджията\". Съвместната им работа постепенно прераства в дългогодишно приятелство.

 

Певицата Камелия Тодорова познава актьора от дете. В спомените й той ще остане красавец, с огромно чувство за хумор и единственият, предрекъл кариерата й още от детството.

 

Камелия Тодорова сподели, че е виждала Коста Цонева тъжен и в лошо настроение само в ролите му. Напоследък обаче тя усещала някаква горчивина и обида, които той таи дълбоко в себе си.


Вижте какво казаха на сбогуването си с Коста Цонев неговите колеги и приятели пред Народния театър – във видеото.