Той е заработил 75 млн. долара в рамките на една година ...

 

Намиращият се в процес на развод Том Круз е най-скъпоплатеният актьор в света, сочи подреждане на авторитетното издание „Форбс". Круз е заработил 75 млн.долара в последните 12 месеца, което е почти два пъти повече от заелия второ място в класацията Леонардо ди Каприо.

 

До голяма степен постижението на 50-годишния актьор се дължи на успеха на лентата „Мисията Невъзможна: Режим Фантом", която излезе на големия екран през септември и събра повече от 700 млн. долара от продажби на билети. Круз изпълнява главната роля в касовия филм.

 

Далеч от първата позиция сред най-скъпоплатените актьори остава миналогодишният победител Леонардо ди Каприо. Той остава на второ място с 37 млн. долара, колкото има и актьорът, получил почти всички възможни антинагради „Златна малинка" този сезон Адам Санддлър.

 

Само с един милион долара по-малко през последната година е заработил 40-годишният Дуейн Скалата Джонсън.

 

Топ 5 се допълва и от комика Бен Стилър, който е изкарал 33 млн. По-нататък в подреждането личат имената на Саша Барън Коен, Джони Деп, Уил Смит, Марк Уолбърг и Робърт Патинсън.

 

Класацията на „Форбс" е изготвена на базата на редица фактори като хонорари, процент от печалбата на даден филм и реклама.