Дизайнерката иска „климатична революция”

 

Най-скандалната дизайнерка на всички времена Вивиан Уестууд призова: да спрем пазаруването! Парадоксално е, че изявлението е направено по време представянето на последната й колекция. Идеята е, че общество ни е прекалено консуматорско.
 
Моделиерката не се стесни да разкрие, че използва известността си, за да изкаже мнение по важни въпроси. Именно затова не я интересува особено много дали хората си купуват дрехите й или не...
 
Последната линия на Уестууд е посветена на спасяването на планетата от екологична катастрофа. Надписите на Ти-шъртите призовават към климатична революция.
 
Въпреки призивите да не се купуват нови дрехи, колекцията „Ред лейбъл” печели симпатии със сексапилни бюстиета, женствени рокли и оригинални аксесоари. 
 
Дефилето бе придружено от живи певчески изпълнения на Сара Стокбридж и бандата й „Рустър”. Преди да стане певица, Сара често е откривала ревютата на Вивиан като модел. 
 
Кулминацията на модната вечер дойде с излизането на дизайнерката със скъсан чорапогащник и маска. Визията й е на боец, защитаващ екологичната идея.