Гледайте „World stories: малки истории от големия свят” в неделя от 08.30 ч.

Акапулко, Мексико, ще бъде първата спирка на Живко Константинов в неделния епизод на „World stories: малки истории от големия свят”. Водещият ще ни отведе дотам, за да покаже защо е толкова трудно да се пътува в този град. Веднага след това транспортната тематика ще продължи, но в друга посока. Става въпрос за югозападна Румъния, където една почти забравена ЖП линия, построена още през 19-ти век, пази историята и чара на региона.

Следващата дестинация в неделната утрин ще бъде Нова Зеландия и вторият по големина град – Крайстчърч. През 2010 г., в резултат от земетресенията, загиват повече от 180 души, а градът е тежко засегнат. Как обаче сполетялата ги трагедия се превръща в трамплин и шанс за промяна към по-добро? Веднага след пътуването до Крайстчърч, ще се отправим към Южна Африка за среща с писател и поет, който смело се обявява срещу разисма, неравенството и апартейда.
 
На финала на предаването ще разберем що за уникат е булатът. Той е изключително древен и едновременно с това много ценен и уникален по своя характер. Създаден е в Индия в началото на 19-ти век, а изработката му изисква голям опит и прецизност. Един ковач в Русия обаче оставя своя отпечатък върху булата, който всъщност представлява... един нож.

Повече за неделното пътешествие и неговите дестинации – гледайте „World stories: малки истории от големия свят” в неделя от 08.30 ч., по Нова ТВ.