Кметът на София се обяви за поетапно отпадане на прогнозните сметки

Отпадането на лихвите върху прогнозните сметки за топлоенергия искат столичният кмет Йорданка Фандъкова, общински съветници, представени в Столичния общински съвет, и потребителски организации на среща вчера в Столичната община.

 

За да се случи това трябва да се има одобрението на Столичния общински съвет.

 

Кметът на София се обяви за поетапно отпадане на прогнозните сметки за парно и за десетократно нарастване при завишени сметки на санкциите, чиито максимален размер сега е 500 лева.

 

На срещата е решено още да бъде създадена експертна група от учени и представители на потребителските организации. Задачата на тази група ще е да направи цялостен анализ на състоянието и възможностите за подобряване на работата на "Топлофикация-София" с абонатите. Срокът за работа на комисията е два месеца, а първият междинен доклад трябва да бъде готов след две седмици.

 

Преди дни Фандъкова разпореди да бъде направен междинен отчет на всички абонати на "Топлофикация" за реалното потребление на топлинна енергия, както и да бъдат изготвени изравнителни сметки. Междинните отчети трябва да покажат реалното потребление на клиентите и реални ли са прогнозните сметки за парно.