Поради липса на свободна по това време зала хората ще се съберат часа пред „Александър Невски” в 14 ч.

Решенията на Народното събрание отново станаха причина за недоволството на хората. След като депутатите не се наеха да ремонтират изборния кодекс, стотици обсадиха парламента.

 

Част от протестиращите все пак успяха да влязат в парламента и да разговарят по своите искания. Резултат от тази среща обаче няма. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева обеща да запознае ръководството на Народното събрание с исканията на протестиращите утре.

 

Иначе има новини от двата основно лагера на протестиращите. Движението „Орлов мост” насрочи своята национална протестна конференция за събота (9 март) в 14 часа пред храм-паметника „Александър Невски” поради липса на свободна по това време зала. От Националния протестен комитет също обмислят своя среща в събота, но още не е ясен градът.

 

Пред парламента паметта на Пламен Горанов бе почетена с минута мълчание и запалени свещи. Събраха се хора от движението "Орлов мост", а по-късно и представители на Националния комитет по протестите.

 

„Пламен е символ на това, че човек не трябва да се примирява с това, което се случват. Наистина трагедията е много голяма, защото не смятам, че той трябваше да си отиде по този начин”, сподели протестиращ.

 

След като Народното събрание отказа да ремонтира изборния кодекс и да се занимава с лицензите на електроразпределителните дружества, депутатите от "Атака" излязоха при протестиращите и предложиха 20 представители на недоволните да влязат в Парламента. Поканате приха няколко души.

 

От Националния комитет на протестиращите обаче отхвърлиха поканата на Волен Сидеров и предпочетоха да влязат в парламента сами. Исканията са три - промени в Изборния кодекс, спиране на изпълнителните дела на монополите срещу потребители и прекратяване на всички започнали концесии и приватизационни сделки.

 

Протестите продължават в цялата страна, но тази вечер не са планирани такива пред парламента.

 

Мнението на протестиращите гледайте във видеото.