Как си прекарват британските туристи във „Вулгария” според вестник „Сън”

Актуализацията на бюджета е една от водещите теми на страниците на вестниците днес. Според статия в „Монитор” 17,5 млн. лева повече ще бъдат отпуснати на земеделските производители и за неотложни ремонти на болниците у нас. Това съобщи в понеделник министърът на финансите Петър Чобанов, припомня изданието и отбелязва, че тепърва ще се обсъжда точният размер на средствата. Парите са част от 160 млн. лева, предназначени главно за погасяване на просрочените задължения на държавата към бизнеса.  

 

Вестник „Сега” показва отговора на протестиращите на одобрената от Министерския съвет актуализация на бюджета. Първа страница на ежедневника излиза с фотография на участник във вчерашния протест, който държи в ръцете си плакат с надпис „Няма да ви дам пари”.

 

Президентът ще изчака дебатите в парламента по актуализацията на бюджета и тогава ще реши дали да наложи вето на закона, научи „Труд” от източници в администрацията му. Плевнелиев обаче вече се обяви срещу увеличаването на дефицита от 1,3 на 2% в свое интервю за „Дойче веле”, защото не вижда в него повече инвестиции за конкурентоспособността, по-добра инфраструктура или по-добри позиции на българските региони.

 

Разказ на в-к „Сън” за това как си прекарват британските туристи в България препечатват „Труд” и 24 часа. Британският таблоид публикува материала си под заглавие „България като Вулгария”.

 

Целия преглед на печата можете да проследите във видеото.