Очакваше се двамата да изберат традиционно кралско име за сина си

Бебето на принц Уилям и Кейт Мидълтън, което е третият наследник на британския трон, се казва Джордж Александър Луис. 

 

Очакваше се Уилям и Кейт да изберат традиционно кралско име за сина си. Кралските бебета обикновено се кръщават с исторически имена, които се предават от поколение на поколение, отбелязват историци. 

 

До момента е имало шестима британски крале, носещи името Джордж. Последният е бащата на кралица Елизабет II, чието първо име обаче е Албърт, а семейството му го наричало Берти. Джордж е име и на светец, мъченик за християнството и светия-покровител на Англия. 

 

Името Луис пък е четвъртото име на принц Уилям. Същото име е носел и херцогът на Единбург, който е бил последният британски вицекрал на Индия, преди страната да стане независима през 1947-ма година. 

 

Другото име на новороденото кралско бебе - Александър - пък е носено от трима средновековни шотландски крале, включително и известния Александър Велики. Това било и любимото име на Кейт. В същото време едно от имената на кралицата е Александра. 

 

Историци твърдят, че ако стане крал, новороденият наследник не е задължително да използва първото си име Джордж. Той може да избере друго, както е направил бащата на Елизабет II.