За пръв път фестивалът ще се проведе само в два поредни дни

Трескава подготовка кипи на централния плаж в Бургас часове преди старта на най-мащабното музикално събитие в България SPIRIT of Burgas.

 

За пръв път фестивалът ще се проведе само в два поредни дни - на 27 и 28 юли.
Затова пък изпълнителите са над 70 и ще радват своите почитатели на четири сцени.

 

Ден преди началото на най-значимия музикален фестивал SPIRIT of Burgas се доизграждат музикалните сцени, проверява се осветление, прави се настройка на апаратурата. Изпълненията на музикантите ще започнат в събота от 17:00 часа. 

 

За първа година с началото на фестивала ще бъде разрешено и къпането в морето, но докато все още е светло. Сред най-очакваните звезди е французойката Заз. 

 

За улеснение на меломаните, които ще пътуват от съседните на Бургас черноморски градове и курорти до фестивала ще има транспорт на всеки час. За да няма струпване на автомобили в района на фестивалното градче, от събота сутринта се налагат ограничения за движение и паркиране. 

 

Другите ограничения са за непълнолетните, които задължително трябва да бъдат с придружител. В обсега на фестивалното градче ще е забранено да се влиза с оръжие и напитки.

 

Организаторите обясняват, че са осигурили над 40 000 литра бира, така че единственото, което ще трябва да вземете със себе си, е доброто настроение.