Униформените започнаха насилието в този ден, твърди журналистът

Камерата на колегата Иван Бедров пострада по време на събитията от 23 юли, когато парламентът беше обсаден от протестиращите, а при опит да бъдат изведени депутатите пострадаха хора в конфронтацията с органите на реда.

 

„Моят случай не е важен, защото имаше хора, които пострадаха наистина физически. Важен е обаче симптомът – имаше целенасочено атакуване на обективите”, коментира в „Събуди се” Бедров, който беше българският журналист, към който се обърнаха за разказ от онази нощ пред парламента едни от най-влиятелните чужди издания като „Икономист”.

 

Осветлението беше изгасено на площада. Атакувани бяха няколко обектива и въпреки това всички виждаме какво стана, защото и в телевизиите, и в интернет има кадри на това, което се случи. През 2013 г. абсолютно всеки е журналист и нищо не може да бъде скрито. Затова казвам, че е глупост, ако е било в нечия глава като план”, каза още журналистът.  

 

По думите му протестът от 23 юли не се е различавал по нищо от демонстрациите в останалите. „Аз, като журналист, присъствах на почти всички. Разликата дойде от поведението на силите за сигурност. Първите, които започнаха с насилие бяха униформените”, разказва Иван Бедров.

 

Цялото интервю с него в студиото на „Събуди се” можете да гледате във видеото.