40-годишният Джефри Портуей бе уличен и в разпространението на детска порнография

Британец получи присъда от 27 години в САЩ, след като призна, че е планирал да отвлече, изтезава и изяде поне едно дете. За целта той е възнамерявал да използва звукоизолирана килия в дома си в Масачузетс, разказва Катрин Джаксън от "Ройтерс".

 

Джефри Портуей е на 40 години и бе осъден от федерален съд в Уорсестър във вторник, след като се призна за виновен по обвинения в детска порнография и заговор за отвличане и насилие.

 

Обвинението заяви в залата, че миналата година федерални агенти са открили тъмницата, домашно изработен ковчег в детски размери и касапски инструменти в мазето на Портуей в дома му в Уорчестър. 

 

В домашния му компютър са били открити и следи от разпространяването на над 4500 изображения на детска порнография.

 

В признаването на вината си Портуей заяви, че е провеждал онлайн разговори с няколко души за "взаимен интерес от похитяване, изнасилване, убиване и изяждане на деца".

 

Присъдата му е за 320 месеца лишаване от свобода. Освен това той ще трябва да заплати обезщетение в размер на 3000 долара на пет неназовани жертви, чиито снимки са били открити в компютъра му. След като излежи присъдата си, Портуей ще бъде депортиран във Великобритания.