Пловдивчани не успяха да победят последния "Пирин" (ГД)

"Ботев" (Пд) продължава с колебливото си представяне в А група. Тимът на Станимир Стоилов не успя да победи последния във временното класиране "Пирин" (ГД) и завърши изненадващо 1:1 като гост. Така пловдивчани вече нямат пълен успех в първенството в последните три кръга.
 
"Пирин" поведе с красив далечен шут на Васил Панайотов в 12-ата минута. Последва очакван натиск на "Ботев" и 35-ата минута, главният съдия Иван Кирилов отсъди дузпа в полза на "канарчетата" за игра с ръка на Атанас Фиданин. Валери Домовчийски обаче изпълни слабо наказателния удар и вратарят Абди Абдиков спаси удара му. 
 
Гостите все пак изравниха резултата чрез Ромарио в продължението на първата част. След почивката, двата тима имаха многобройни възможности да стигнат до победата, като "Пирин" бе по-близо до нея в края на мача. Арбитърът отсъди нова дузпа, този път в 86-ата минута за игра с ръка на Джинич, но изстрелът на капитана Петър Лазаров бе избит от Адам Стаховяк и така тимът от Гоце Делчев пропусна великолепна възможност да постигне сензационна победа.
 
Въпреки спечелената точка "Пирин" остава на последното място в подреждането с актив от 6 точки. Преди изиграването на останалите срещи от 15-ия кръг, "Ботев" е пети, с 25 точки.