Нападателят е задържан от полицията

Осмокласник беше настанен в болница след побой от бащата на своя съученичка. Това се е случило в Кубрат. Нападателят е задържан от полицията. 

 

40-годишният Невзи от с. Звънарци нахълтал в училищната сграда и когато открил жертвата си Калчо Калчев, го засипал с удари и обиди. 

 

„Той само попита: „Ти ли си Калчо” и след това започна да ме удря с юмруци в главата и в гърба. Не съм падал, аз само се дърпах от него, а той пак ме приближаваше и продължаваше да ме удря”, каза Калчо Калчев.    

 

След побоя на Калчо му прилошало и родителите му го откарали в разградската болница, където го приели за лечение в хирургичното отделение с отоци и синини по главата. 

 

„В момента състоянието му е добро. Отшумели са оплакванията от главоболие, гадене, повръщане. Всички тези симптоми, които говорят за едно сътресение на мозъка”, обясни д-р Евгени Генев, завеждащ Хирургичното отделение. 

 

Пред полицаите бащата, нанесъл побоя обяснил, че е бил момчето, защото  тормозело дъщеря му, с която учат в един клас. Калчо отрече обвиненията: „Ние се скарахме с дъщеря му. Тя ме удари и аз я ударих”. 

 

Майката на битото момче Ивалинка Николова е учителка. Тя обвини колегите си, че не са действали адекватно при инцидента. 

 

„Казаха, че всичко се е случило прекалено бързо и докато реагират, той просто е влязъл и излязъл от сградата, но аз не смятам, че това тях ги оправдава”, обясни Ивалинка Николова.

 

Родителите ще съдят насилника.