Със значителни материални щети са кабинетите за ТЕЛК, детски болести и лабораторията

Поликлиниката в Благоевград осъмна с разбити кабинети. Със значителни материални щети са кабинетите за ТЕЛК, детски болести и лабораторията. Липсват пари и упойващи медикаменти. Крадецът е успял да избяга.


Той е проникнал в сградата на поликлиниката през нощта, когато екип на Спешна помощ бил повикан на адрес. Мъжът успял да се промъкне през затварящата се врата. Оттам през малък прозорец достигнал крайната си цел - лекарските кабинети, в които знаел, че има пари и ампули с упойващо вещество.


Първата му цел е кабинетът на д-р Иванова. От този кабинет мъжът отмъква и сумата от 420 лева, след което се насочва към съседния, а оттам и към клиничната лаборатория. Счупва стъклото на регистратурата и влиза в помещението. Малко по-късно излиза през гишето за изследвания.


Охраната на болницата забелязва крадеца едва когато той излиза от сградата. Хваща го, но за кратко. Младият мъж успява да се измъкне и да избяга. Потърпевшите лекари заявиха, че се страхуват за живота си. Инцидентът  не затрудни работата на лекарите с пациентите.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Екатерина Николова