"Няма достатъчно полиция, за да се работи качествено по всички случаи", твърди Радулов

„Сигналът е абсолютно сериозен. В агенция ПИК не бихме си позволили да разпространяваме такава информация и да си играем със страховете на хората. Информацията дойде от три независими източника и дано да не се потвърди”.


Това обяви в студиото на „Здравей, България” Ивайло Крачунов – гл. редактор на агенция ПИК. Изказването му бе по повод, че ДАНС проверява сигнал за готвен атентат в столицата. Ченгетата предупреждавали семейството си да не ходят по молове около Коледа. Информацията е публикувана в агенция ПИК и в. „Преса”.


По думите на неговите източници в България са засечени трима терористи с паспорти на граждани от ЕС, които дълго време са били следени от службите, но след това сa изпуснати от полезрението им. От ПИК потърсили мнението и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който потвърдил, че след атентата в Сарафово обстановката вече не е същата.


Николай Радулов – експерт по антитероризъм, бивш секретар на МВР, не отрече да има сигнали за терористична дейност. Той обаче обясни, че след атентата в Сарафово постоянно се работи по подобни сигнали. Въпреки това хората, които работели в антитерористична група, си мълчат и не издават информация, която би попречила на разследването.

 

Според Радулов в МВР имало неправилно разпределение на средствата и силите, защото нямало как да се реагира на тази "беснееща криминална престъпност". "За десетина дни имаме 3-4 взрива, единият от които в центъра на столицата, имаме грабежи. Обстановката е такава, че полицаите са непрекъснато заети и няма достатъчно полиция, за да се работи качествено по всички тези случаи", заключи Николай Радулов.


Целия разговор гледайте във видеото.