По случая са разпитани 32-ма свидетели и са изготвени 9 експертизи

След близо месец разследване Софийската градска прокуратура внесе на 16 декември обвинителен акт срещу Салахедин Бин Аладин за опит за умишлено убийство на Тихомир Цветанов Владимиров, информират от прокуратурата.


Припомняме, че на 27 май в София, на ул. „Вашингтон”, в близост до Централните хали, Салахедин Бин Аладин нападна и рани тежко Тихомир. При нападениeто наранени бяха черният дроб и дясната външна артерия.


Срещу Салахедин Бин Аладин има и още един обвинителен акт – за грабеж, придружен с опит за умишлено убийство на Радосвета Драгева, която нападнал на 1 ноември на столичната улица „Пиротска”. На същата улица на следващия ден той напада с нож Виктория Христова – продавачка в магазин за алкохол и цигари.


Спрямо Бин Аладин е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража". В хода на разследването срещу Салахедин Бин Алабин са събрани доказателства и срещу Александър Росенов Симеонов, на когото е повдигнато обвинение за лично укривателство.


Разследването срещу двямата е продължило 41 дни. По случая са разпитани 32-ма свидетели, изготвени са 9 експертизи от 22 вещи лица и са събрани са множество веществени доказателства.