Според адвокат Марковски този, който се крие като свидетел, е безотговорен гражданин

Свидетелят може да бъде заведен принудително, когато бъде намерен. И работата на полицията е да намери този свидетел и да го заведе в съда, ако съдът е постановил така. Ако заседанието е януари месец, полицията може да го издири, намери и заведе в съда”.


Това заяви в студиото на „Здравей, България” адвокат Ивета Анадолска. Поводът за изказването му бе неявяването в съда на бившия зам.-председател на 42-рото НС и зам.-председател на ДПС Христо Бисеров по делото срещу Октай Енимехмедов, обвинен в опит за убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това принуди Софийският градски съд да обяви Бисеров за общодържавно издирване. Сега Министерството на вътрешните работи ще трябва да установи какъв е актуалният адрес на Бисеров.


„Този, който се крие като свидетел, е лош и безотговорен гражданин” – такава констатация направи адвокат Марин Марковски. Той разтълкува и значението на думата „общодържавното издирване”. „Общодържавното издирване означава, че го търсят непрекъснато. Когато го намерят, трябва да го заведат в съдебната зала и да го предадат на съдията”, подчерта той.


Целия разговор гледайте във видеото.