Някой е създал фалшива страница на името на плеймейтката Златка Димитрова

Измамник с фалшив Фейсбук профил събира пари на гърба на болно дете. 

 

Някой създава страница на името на плеймейтката Златка Димитрова. Оттам изпраща призиви за помощ за 7-годишно момиче, болно от церебрална парализа и епилепсия

 

Във фалшивия профил са публикувани и снимки на 7-годишната Наталия и майка й. Детето в действителност страда от церебрална парализа и от епилепсия. 

 

Човекът, създал профила, не само не се е трогнал, но е решил да изкара някой лев на гърба на детето. Схемата е проста, посланието ясно - който иска да помогне, може да разбера как, като изпрати лично съобщение. 

 

Когато се изпрати съобщението излиза автоматичен отговор – „Заявката Ви не е разпозната”. Така тези, които наистина искат да помогнат на Наталия, пишат отново на фалшивата Златка. Тя настоява да продължат с есемесите, докато не получат правилния отговор. А той е – „Успешно заредихте 5 лева към акаунт”. 

 

Парите, които сте дали обаче със сигурност не отиват в сметката на Наталия. 

 

Коментарът на ДАНСДетето наистина е в нужда и има собствена дарителска кампания.

 

„Наталия има дарителски есемес и нейният дарителски есемес е на номер 17 777 с текст DMS NATALIA. Това е есемесът, който помага на нея. Средствата от тези есемеси отиват при нея”, обясни майка й.

 

Златка Димитрова потвърди, че профилът е фалшив.

 

Притесненията на майката са, че тези злоупотреба може да и попречи да осигури на детето си по-добър живот. Единственият му шанс да проходи и да проговори са скъпоструващи лекарства, операции и процедури. 

 

За злоупотребата със съдбата на детето са запознати и властите. На тях остава да открият кой печели на гърба му.