Свекървата на съдия Нели Куцкова беше убита при грабеж в „Овча купел”

Трагедия, която се случи навръх Нова година – свекървата на съдия Нели Куцкова беше убита при грабеж в „Овча купел”. Семейството на Куцкова живее в същия вход. Преди месеци столичният квартал бе обявен за един от най-криминогенните.

 

Малко след 22 часа на 31 декември крадците са влезли в апартамента на първия етаж, където живее 85-годишната жена. Полицията предполага, че те не са подозирали, че там има някой. Изненадани от присъствието й, са я нападнали и са й нанесли удари, от които жената е починала на място.

 

Пред Новините на Нова съдия Куцкова обясни, че престъплението е извършено в кратък промеждутък от време, в който възрастната жена е била сама. Заедно със семейството си тя живее на горния етаж. Обирджиите прибрали единственото ценно нещо в дома на свекърва й – неголяма сума, която възрастната жена си била приготвила за погребение.

 

Жителите на „Овча купел” живеят в страх от многобройните престъпления в квартала. Полицията предприема мерки, но очевидно те не са достатъчни. Пред камерата на Нова ТВ местните хора споделиха опасенията си. Някои отбелязват обаче, че кражбите и убийствата не са само в квартали като техния.  

 

Недостатъчният брой патрулиращи полицаи е един от проблемите пред справянето с битовата престъпност, която преди време вътрешният министър Цветлин Йовчев определи като заплаха за националната сигурност. За улицата в София са необходими още 700 полицаи, каза миналата година ръководещият СДВР по онова време Валери Йорданов. В групата на най-криминогенните столични райони той постави още „Люлин” и „Младост”.