По неофициално потвърдена информация той се казва Петър Георгиев

Името на извършителя на двойното убийство във Варна на 6 януари е Петър Георгиев. Това е неофициално потвърдена от полицията информация, съобщи кореспондентът на Нова в морската столица Нивелина Няголова. Живка Пенчева е името на жертвата. 

 

Двамата са от Дългопол. Няма информация към момента какво се случва с техните деца. 

 

Убитият е с инициали С. Г. Той е на 39 години.

 

Очевидци разказаха, че преди да пусне спусъка, извършителят е дошъл зад ъгъла на блок, отправил се към автомобила и първо застрелял мъжа. Уплашената Живка се опитала да избяга, но той я е застрелял. 

 

Работници, които са поставяли климатици, са станали свидетели на това. Хората разказват, че преди да дръпне спусъка, извършителят хладнокръвно влязъл в близкия магазин да си купи цигари. 

 

Съседи от балконите стават свидетели на убийството и именно те дават точно описание на полицаите. Секунди след като извършва престъплението, убиецът спокойно си тръгва. Разминава се със случаен минувач, на когото прави неприличен жест.

 

Ботьо Ботев – бивш директор на отдел „Убийства” към Националната полиция, каза в „Здравей, България”, че все още всичко е на ранен етап и е трудно да се направят изводи. Към момента излиза доста оскъдна информация от органите, защото всеки теч на данни пречи на разследването, подчерта той. 

 

На въпрос какво се случва с децата, Ботев отвърна, че в подобен казус извършителят не мисли за това, а децата не са били проблем.