Изданието твърди, че виновникът за смъртта ѝ може да е хърватски убиец

Нова шокираща версия за смъртта на принцеса Даяна. Американското списание "Глоуб", което миналата седмица публикува на корицата си Кралица Елизабет Втора, твърдейки че ѝ остават само шест месеца живот, сега разравя старите рани на британския двор. В своя публикация списанието твърди, че Даяна е убита от хърватин.

 

Противно на официалните заключения на разследването от миналата година, според които за катастрофата е виновен пияният шофьор на Даяна Хенри Пол, "Глоуб" представя напълно нова теория, в която се споменава и Хърватия.

 

Според американското издание самата кралица Елизабет Втора неотдавна е предала на внука си Уилям досие с резултатите от поръчано от нея частно разследване за смъртта на майка му.  За разлика от полицията, която отхвърли тезата, че Даяна е убита по поръчка на международни търговци с оръжие, разследването на кралицата е довело до по-различни изводи.

 

"Глоуб" твърди, че Уилям е ангажирал осемчленен екип, който скоро трябва да замине за планински район в Босна и Херцеговина, където се предполага, че се укрива Борис - хърватин, който стои начело на предполагаема тричленна група убийци, ликвидирали Даяна.

 

Хората на Уилям ще се опитат да открият Борис, за да научат от него подробности за предполагаемия атентат и заговора, който го е предхождал. Те смятат, че мистериозният хърватин може да им каже и къде са другите двама убийци.

 

Хъртавтският вестник "Ютарни лист" твърди, че "Глоуб" си противоречи, защото на първа страница пише, че Борис се крие не в Босна, а в Хърватия, близо до адриатическото крайбрежие.