Дъщерята на Хуан Карлос ще трябва да се яви в съда през март

По-малката дъщеря на испанския крал Хуан Карлос беше обвинена за данъчна измама и пране на пари. 48-годишната инфанта Кристина ще трябва да се яви в съда през март. Тя ще отговаря за връзки с бизнес-делата на съпруга си, който е разследван за присвояване на средства.

 

Съдът иска да разпита принцесата за това дали е свързана с финансовите измами, приписвани на съпруга ѝ Иняки Урдангарин. Миналата година херцогът на Палма де Майорка, който е и бивш олимпийски шампион по хандбал, беше заподозрян за отклоняване на 6 милиона евро държавни средства, докато е ръководел дружество с нестопанска цел.

 

Той отрича да е извършил нещо нередно, а до момента срещу него не са повдигнати официално обвинения. Инфанта Кристина ще бъде разпитана въпреки че прокуратурата се противопостави. Според обвинението, няма никакви доказателства, че е участвала в бизнес-делата на съпруга си. Местен вестник твърди, че съдията иска да разпита дъщерята на испанския крал, за да докаже, че всички са равни пред правосъдието. От двореца обясниха, че се отнасят с максимално уважение към решенията на съда.