Хората в Дългопол са шокирани от новината за престъплението

Извършителят на двойното убийство във Варна Петър Евтимов е починал късно снощи в болница "Света Анна". Това потвърдиха от реанимацията. Мъжът се е прострелял в главата само два часа след като показно уби двама души. Петър живеел с убитата от него Живка на семейни начала. И двамата са от Дългопол. След като разбил профила на жена си във Фейсбук, Петър заподозрял, че му изневерявала. Това е отключило ревността и агресията, които в крайна сметка доведоха до смъртта на трима души.

 

Две момичета - на 8 и 17, останаха кръгли сираци след вчерашната трагедия. Вероятно те ще бъдат настанени при свои близки роднини. Къщата, където до вчера са живели Христина и Силвия, щастливо с родителите си, днес остана празна. Двете деца са далеч от очите на хората, в дома на родителите на убитата Живка. Вероятно и там ще останат.

 

"Говорили сме с дядото по майчина линия, имат готовност и желание да приютят децата. Те и досега са съдействали за отглеждането им, в добри взаимоотношения са”, коментира началникът на отдел "Закрила на детето" в Провадия Божана Йорданова.

 

В Дългопол днес всички бяха загрижени за момичетата и се надяваха на невъзможното - никога да не научат, че баща им е убил майка им и приятеля ѝ и после се е самоубил. Жителите на града са потресени от двойното убийство и последвалото го самоубийство. Разказват, че Живка и Петър се разбирали добре, грижели се с любов за децата си.

 

"Изненадани сме, в интерес на истината, от постъпката на Петьо. Самият той и кокошка не може да заколи. Вчера се видяхме около 09:30. Каза ми "Отче, честит празник! Утре ще пием по една водка!" и това беше. След 4 часа станала белята", казва отец Иван.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Йовка Драганова