Българката Десислава Стоянова остана извън преследването

Анастасия Кузмина направи феноменално състезание в спринта на 7.5 km от олимпийския турнир по биатлон в Сочи. Това е втора поредна титла за 29-годишната представителка на Словакия. Тя не допусна нито една грешка в двете си стрелби и финишира за 21:06.8 минути.

 

Втора остана рускинята Олга Вилюхина на почти 20 секунди зад победителката. Биатлонистката донесе и втория медал на домакините от началото на Игрите, след като по-рано днес те спечелиха броз в олимпийския турнир по бързо пързаляне с кънки. Трета с резултат от 21:28.5  минути завърши украинката Вита Семеренко, като и тя не допусна грешки в стрелбата.

 

Кузмина е със статут на легенда в родината си, след като преди четири години стана едва вторият словашки атлет след Ондрей Непела с медал от зимна олимпиада. Титлата от Сочи се нарежда към големите триумфи на родената в Русия сътезателка, която може да се похвали със сребърен медал в преслеването на 10 км от Ванкувър 2010.

 

Българската биатлонистка Десислава Стоянова завърши на 61-ва позиция. Това класиране означава, че тя е първата, която няма да участва в преследването на 11 февруари.