Три инцидента с малокалибрени и въздушни пушки само за седмица в Лом и Монтанско

Три инцидента с малокалибрени и въздушни пушки само за седмица в Лом и Монтанско. След битови и междусъседски свади са ранени три деца на възраст от 11 до 17 години от различни населени места в района, а най-голямото от тях - умира. 

 

Иван живее в монтанското село Мърчево. На 18 февруари, малко след 13 часа той отива да пои кончето си в общински имот, когато е пресрещнат от съседа си 59-годишният бивш учител Тодор Коцев. Мъжът припознава имота като свой и за да изгони 14-годишния Иван, стреля по него без предупреждение с въздушна пушка и го улучва в долната част на гърба.    

 

Майката на Иван – Марияна твърди, че това не е първият път, в който Коцев стреля по нейните деца, стрелял е с въздушната си пушка и по сестрата на момчето.

 

След разговора с пострадалото семейство отиваме в дома на стрелеца Коцев. Къщата му е заключена с катинари, а на входната врата ни посреща табела, която предупреждава, че по нея тече ток 220 волта. Коцев не си е у дома. 

 

Свързваме се и с полицията в Монтана, за попитаме увеличават ли се случаите на инциденти с пневматично и огнестрелно оръжие. Шефът й Иван Георгиев е категоричен, че няма. 

 

14-годишният Иван е имал късмета да оцелее при две стрелби, но всеки ден среща човекът, насочил оръжие срещу него. 

 

Репортер: Десислава Георгиева