По първоначални данни атентаторите са разбили витринното стъкло на партерния етаж

Бомба беше хвърлена в кантората на частен съдебен изпълнител в Пловдив снощи. Тази сутрин полицията ще извърши втори оглед. До късно снощи криминалистите изясняваха обстоятелствата около инцидента, при който по случайност не се взриви офиса на Петко Илиев.

 

По първоначални данни атентаторите са разбили витринното стъкло на партерния етаж на сградата и са заложили бомбата вътре. Служител от офиса сигнализирал полицията и съдебния изпълнител. Сапьори от ДОТИ - София снощи са обезвредили бомбата, като се извършили контролиран взрив на пакета на безопасно място, извън кантората. Основната версия - е сплашване

 

Петко Илиев е един от най-нашумелите съдебни изпълнители в Пловдив. Той разпродаде конфискуваното имущество на фамилията Рашкови и на строителния предприемач Стоян Анастасов-Джимито. Води изпълнителни дела срещу цитрусовия бос Сотир Янков и длъжници на „Топлофикация“. За Нова телевизия Петко Илиев заяви, че няма представа кой може да е сложил бомбата в кантората му и отказа  коментар, докато полицията не изясни случая.