Ситуацията става все по-сложна и драматична

Ситуацията в Лясковец става все по-сложна и драматична. Районът около дома на мъжа, който тази сутрин започна да стреля по хора, е отцепен. Има много специализирани части на полицията, както и на пожарната. Постоянно пристигат още полицейски коли. 

 

Репортерът на "Господари на ефира” Димитър Върбанов предаде, че се очаква униформените да щурмуват къщата и да изведат 53-годишния Петко Савов. Останалите хора, които се намират в сградата, са изтеглени на третия етаж, тъй като няма как да бъдат изведени, защото мъжът се намира на първия. 

 

Психичноболният мъж се барикадира в дома си тази сутрин по време на спецакция на полицията. Униформените я предприели заради сигнали, че мъжът има незаконно оръжие, както и заради заплахи към децата от училището, което се намира в близост. Мъжът се е дразнел на шума, който вдигали учениците. Последната заплаха е била от вчера.

 

Директорът на училището заяви пред Нова телевизия, че е подавал сигнали до полицията за тези заплахи. 

 

Тази сутрин при спецакцията полицаите влезли в сблъсък със Савов. Един униформен е убит, двама са тежко ранени, а трети е в добро състояние. Свидетели разказват, че са се чули изстрели, които продължили около 2-3 минути. 

 

Преди около час са прекъснати газификацията, тока и всякакъв вид комуникации в района около дома на мъжа. 

 

Нова телевизия продължава да следи ситуацията!