Димитър Ангелов – Дучето беше един от първите, които си купиха акции на отбора

Истинска истерия на фондовата борса. Така може да се определи пускането на акциите на ЦСКА тази сутрин. В крайна сметка oт 17 часа, когато Българската фондова борса затваря бяха продадени 80 890 акции на стойност близо 243 000 лева. Истерия за акции имаше, да, но сред феновете, дали и борсовите посредници са на същото мнение - нека видим.  


Бившият председател на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето беше един от първите, които си купиха акции на отбора. Бонус акции са получили още жена му, синът му, племенииците, цялата рода.  


Също като Дучето десетки фенове на червените се сдобиха с акции на любимия си отбор с надеждата да му помогнат. Означава ли това, че наистина има реални шансове феновете да извадят отбора от финансовата дупка.     


„Тепърва ще видим дали ще се появят по-сериозни, по-големи купувачи, тъй като с тези малки на брой сделки не виждам как.... Всъщност възможно е и да се достигне това количество”, обясни брокерът Светослава Методиева.


Всъщност, ако продажбите на акциите продължат да вървят с подобни темпове или иначе казано по 80 – 100 000 акции на ден, то това означава, че на ЦСКА ще е нужна малко повече помощ от тази на феновете. А колкото до това дали в борсовите среди пускането на акциите на ЦСКА е предизвикало истерия.


Освен разум и сърце, на феновете ще им трябват и средства. Минимум 30 лева колкото струва минималният пакет акции на ЦСКА.


И накрая нещо важно. Сделката с акциите на ЦСКА ще се счита за успешна, ако до 4 април се пласират минимум 1 409 210 акции. В противен случай, всеки, който е купил акции, трябва да получи обратно парите си. Ако пък бъдат продадени повече от този брой скделката се счита за успешна и акциите на ЦСКА вече ще се продават на пазарен принцип.