Около и следобед ще има и слаби превалявания - до 1800 метра от дъжд, а над тази граница от сняг

В неделя ще е предимно облачно и доста по-хладно от изминалите дни. Преди обед слаб дъжд ще превалява на места в Източна България, а след пладне в планините. Валежните количества няма да превишат 5-10 литра на квадратен метър. Разкъсване и намаление на облаците ще има в югозападните райони. Ще продължи да духа до умерен източен вятър, с който навлиза хладен въздух.


Заради облаците и вятъра, температурите сутрина не бяха много ниски - между 7 и 12 градуса. През деня обаче показанията на термометрите няма да се повишат съществено и максималните ще са най-често от 10 до 15 градуса. По-топло ще е в крайните югозападни части, където се очакват стойности до 18 – 19 градуса.


В планините ще е облачно и мъгливо. Около и следобед ще има и слаби превалявания - до 1800 метра от дъжд, а над тази граница от сняг. Температурата на 1000 метра ще достигне 10 градуса, а на 2000 се очаква максимална малко над нулата. В по-ниските части вятърът ще е от североизток, а в по-високите от юг. Снежната покривка достига 50-60 сантиметра.


У нас, в началото на новата седмица ще има повече слънце и ще се затопли. Утре повече облаци и слаби валежи ще има над южните райони, а във вторник ще бъде предимно слънчево.

Температурите ще се повишат и максималните ще достигат около 20 градуса. Подобни стойности се очакват и в сряда, когато от запад ще се заоблачи. Следобед и привечер с усилване на вятъра и валежи през страната ще премине студен фронт.


В четвъртък и петък ще е по-хладно и ветровито. През първия ден ще превалява в Източна България, а през втория на повече места.


Още за времето вижте на Sinoptik.bg.


По-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.


Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.