Това съобщи във Варна социалният министър Хасан Адемов

Министерският съвет ще гласува постановление, с което да се отпуснат по 10 хиляди лева еднократна помощ на семействата на загиналите по време на наводненията във Варна и в Добрич. 

 

Това съобщи във Варна министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, който присъства на заседанието на Кризисния щаб към областния управител на Варна. Той каза още, че към момента са идентифицирани между 250 и 300 души, които имат нужда от еднократно финансово подпомагане в размер до 325 лева.

 

Той съобщи още, че от Агенцията по заетостта във Варна са ангажирали допълнително 30 души, които са в готовност да се включат в аварийно-възстановителните работи. 

 

На заседанието на Кризисния щаб стана ясно, че електроснабдяването в тежко пострадалия от наводнението вчера район "Аспарухово" ще бъде възстановено навсякъде, с изключение на сградите с наводнени мазета, които ще останат изключени до отводняването им. До края на деня ще бъде отстранена и аварията, която остави без ток аксаковското село Долище.

 

В момента 11 техни екипи работят в областта. Проверени са три от съборените къщи, в които не са открити други загинали хора. От полицията съобщиха, че ще бъде осигурена жандармерия за опазване на обществения ред в пострадалия район през нощта.