От Здравното министерство са изпратили допълнителни екипи към Варна

Никой не може да каже колко точно са пострадалите от снощния потоп. От здравното министерство са изпратили допълнителни екипи към Варна, за да помогнат на колегите си. По-рано дойде информацията за четирима ранени, на двама от които предстоеше ортопедична операция. Един беше на командно дишане. 

Още по темата

 

7-годишнo дете пък беше открито върху капака на лек автомобил след пороя във Варна. В нощта на бедствието детето е било с баба си, но тя е в неизвестност от тогава. В момента Константин е настанен в детската хирургия на болница „Света Анна”. В болницата се лекуват и други пострадали от бедствието.

 

Момиче на 15 години и 55-годишна жена са с травми на крайниците и ще бъдат оперирани. По данни на здравното министерство общо шестима души са настанени в болници след бедствието – основно с травми и с нервни кризи. 

 

Лекарите са приели и родилка, която се е намирала в наводнения район. Към спешния център на болница „Света Марина” е сформиран екип от невролог, интернист и психиатър, които да помагат на хората от „Аспарухово”.

 

Нова телевизия, съвместно с български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността”, организира кампания "Заедно в бедствието” в помощ на пострадалите след трагедията във Варна и региона.

 

Можете да помогнете, като изпратите SMS с текст DMS VARNA на номер 17 777, за всички оператори на цена от 1 лев. Събраните към момента средства са над 112 000 лева, като сумата непрекъснато нараства. Тъй като в момента системата е пренатоварена, е възможно да има забавяне в автоматичния отговор, но SMS-ите се отчитат и даренията се събират.