Без подходяща технология, всяка бутилка може да се превърне в потенциална бомба

Властите установиха масови нарушения на бензиностанциите. На много места се зареждат газови бутилки, което е забранено.

 

Оказва се, че забраната е превърната в практика и в много бензиностанции въпреки подобни надписи "Забранено зареждане на битови бутилки" - бутилки се пълнят, което може да се окаже доста опасно. Причината е че заради липсата на подходящата технология - всяка бутилка може да се окаже потенциална бомба.

 

Наш екип отиде в Ихтиман и влезе в първата срещната бензиностанция с автомобил и газова бутилка на задната седалка. Молят служителя да зареди бутилката, който изпълнява молбата. Минути по-късно, докато бутилката се пълни, пристигат инспекторите. Следва акт за нарушение.

 

Зареждането на бутилки на бензиностанции е изключително опасно. Затова пълненето им трябва да става само в оторизирани пунктове. Въпреки че всяка бутилка е бомба, бензиностанции чакат края на работното време на инспекторите и започват да зареждат. Всяка седмица заради такива нарушения, гърмят минимум по две бутилки.

 

За нерегламентирано зареждане на бутилки - бензиностанциите могат да отнесат глоба до 5 000 лв. Проверките в цялата страна продължават.