Свидетели твърдят, че подсъдимият е бил изнудван от банката

Обрат се наблюдава по делото за убийството на бургаската банкерка. Свидетели твърдят, че подсъдимият Любомир Симеонов е бил изнудван от банката. Техните показания съдът ще изслуша на следващото заседание от процеса.

 

Апелативният съд в града допусна по настояване на защитата на бившия военен да бъдат разпитани двама нови свидетели, които да докажат, че Симеонов е бил изнудван от банката. По думите им натискът е започнал веднага след спечелването на проект, финансиран с европейски средства.

 

„Още след първите срещи той каза, че от банката искат от него да смени фирмата-строител, посочили са и коя да е фирмата”, твърди съдружникът на Любомир Диян Загорчев.

 

Съдът не прие искането за извършване на нова, петорна психиатрично-психологическа експертиза, в която да участва и военен психолог. Тя трябваше да докаже, че Симеонов е бил в нестабилно състояние, когато е извършил убийството.

 

Пред Съдебната палата и днес дойдоха близки на подсъдимия, за да го подкрепят. Те недоволстват, че Окръжният съд се е позовал единствено на свидетели от банката и не приемат искането за доживотна присъда.

 

„Това не е обикновено убийство.Това е едно убийство от отчаяние. Той беше докаран до това състояние”, заяви съпругата на Любомир Соня Симеонова. „Това е единственият мъж в държавата, който намери кураж да се изправи срещу това, което всички наричаме мафия”, коментира братът на Любомир Антон Георгиев.

 

До месец ще стане ясно дали съдът ще се съобрази с исканата от държавното обвинение доживотна присъда при специален режим на изтърпяване

 

Повече за днешното заседание по делото вижте във видеото. 

 

Репортер: Тина Ивайлова